Mangoé Rafalari (spicy mango stew) from Guinea Conakry

Το Mango Rafalari είναι ένα διάσημο πιάτο της Γουινέας.

Συστατικά:

6 μέτρια ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φοινικέλαιο
6 κομμάτια καπνιστο bonga (εγώ χρησιμοποίησα αντζούγιες)
1 χούφτα αποξηραμένες καραβίδες
2 maggi cubes
1 πιπεριά τσίλι (τύπου καμπάνα ) ψιλοκομμένη
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μάνγκο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε
τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, αλέθουμε τα ψάρια και τις καραβίδες στο μπλέντερ ή παραδοσιακά στο γουδί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ψάρι, τις καραβίδες και τα κρεμμύδια με τις πιπεριές τσίλι.
Ζεσταίνουμε το φοινικέλαιο. Όταν αρχίσει να τσιγαρίζει, προσθέστε το μείγμα ψαριού και κρεμμυδιού στο τηγάνι με έναν κύβο ζωμού. Αφήστε το να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Τώρα προσθέστε τα μάνγκο και λίγο νερό. Αφήνουμε πάλι να πάρει βράση, στη συνέχεια σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρέψτε για επιπλέον 30 λεπτά.

Αυτό το πικάντικο στιφάδο με μάνγκο σερβίρεται συνήθως με ρύζι και τρώγεται κυρίως για μεσημεριανό γεύμα.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε τα υλικά για να φτιάξετε το δικό σας Mangoé Rafalari!

Κατηγορίες
Τελευταία νέα
Γκάλερι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *