Tola Sauce: μια συνταγή από τη Sierra Leone.

Συστατικά:

  • 500gr μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους μεγέθους μπουκιάς
  • 3 κρεμμύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 3 κύβους ζωμού  Maggi
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 μέτριες μελιτζάνες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο καπνιστό ψάρι (εμείς χρησιμοποιήσαμε γατόψαρο ή αλλιώς konkoye όπως ονομάζεται στη Γουινέα)
  • φοινικέλαιο
  • τόλα σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • πιπεριές τύπου καμπάνα

 

Εκτέλεση:

 1. Προσθέτουμε το μοσχάρι, το 1/4 του κύβου ζωμού maggie, το λάδι, 1/3 φλιτζάνι νερό και μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά.

2. Ταυτόχρονα μουλιάζουμε το καπνιστό ψάρι σε νερό για να μαλακώσει. Κρατάμε και το βόειο κρέας και το υγρό μαγειρέματος!

3. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό maggie, το νερό και το φοινικέλαιο. 

4. Ανακατεύουμε καλά και σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

5. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε την τολά με λίγο φοινικέλαιο, αφήνουμε να βράσει και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

6. 10 λεπτά πριν γίνει η τολά, προσθέτουμε το μοσχάρι, αλατοπιπερώνουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει.

7. Ιδανικά μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι basmati!

** Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα υλικά για την πιο υπέροχη Tola sauce. **

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Categories
Recent News
Gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *