Αυτή η συνταγή για μαύρα φασόλια είναι το τέλειο συνοδευτικό για tacos, enchiladas ή οποιοδήποτε γεύμα εμπνευσμένο από το Μεξικό! Συνδυάζονται γρήγορα και εύκολα και θα λατρέψετε πόσο γευστικά και νόστιμα είναι!
Συστατικά:
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, μην τα στραγγίζετε
1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μόλις τα κρεμμύδια αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέστε τα μη στραγγισμένα μαύρα φασόλια, τον κόλιαντρο, το κύμινο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με περισσότερο ψιλοκομμένο κόλιαντρο και τυρί cottage αν θέλετε.
Στο κατάστημά μας θα βρείτε ποικιλία από όσπρια και καρυκεύματα για να φτιάξετε τις συνταγές μας αλλά και να δημιουργήσετε τα δικά σας νόστιμα πιάτα!