Fufu Bare: Ένα παραδοσιακό πιάτο της φυλής Fulla (Fullani) από Γουινέα Κονάκρι.

Η συνταγή αυτή είναι της μητέρας μας Saouratou Camara. Η κάθε γυναίκα στην Γουινέα προσθέτει τα δικά της “μυστικά” μπαχαρικά στο φαγητό της οικογένειας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κρεμμύδια μεγάλα

2 πιπεριές κόκκινες

2-3 σκελίδες σκόρδο

πελτε ντομάτας

φασολια κόκκινα/μαυρομάτικα (Τα βράζετε από πριν ή χρησιμοποιήστε κονσέρβα)

αλάτι, πιπέρι

2-3 μικρούς κύβους maggi

πιπεριά καυτερή (καμπάνα)

Για το fufu:

Διαλέξτε εσείς το fufu που σας αρέσει (cocoyam, plantain, manioc).

Η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη. Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά-σιγα το fufu, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή μάζα. Διαλέξτε το κρέας/ κοτόπουλο/ψάρι (συνήθως αποξηραμένο) και το βράζετε να μαλακώσει και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Αν πρόκειται για ψάρι αποξηραμένο απλά το μουλιάζετε σε νερό για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσει. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές. Προσθέτουμε τον πελτέ και έπειτα από δύο λεπτά το κρέας/κοτόπουλο. Ρίχνουμε τα φασόλια της επιλογής μας και έπειτα λίγο νερό και βράζουμε για λίγη ώρα ακόμα. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας, βάζουμε το fufu στη μέση του πιάτου και γύρω τη σάλτσα.

Στην Αφρική συνηθίζουν να τρώνε το Fufu με τα τρία δάχτυλα του δεξιού χεριού.

Εμείς σας δίνουμε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και εσείς τα μπαχαρικά που ταιριάζουν στις γεύσεις σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *