Πώς να φτιάξετε το Che Chuoi:

Παραδοσιακή πουτίγκα από Βιετνάμ με tapioca pearls και μπανάνες!

Τι είναι όμως οι πέρλες ταπιόκας;

Είναι βρώσιμες ημιδιαφανείς σφαίρες που παράγονται από ταπιόκα, ένα άμυλο που εξάγεται από τη ρίζα της μανιόκας.

Οφέλη της ταπιόκας:

Πηγή σιδήρου, διαιτητικών ινών και μαγγανίου. Επιπλέον, η ταπιόκα είναι μια καλή επιλογή για όσους έχουν αλλεργίες στη γλουτένη, τους ξηρούς καρπούς ή τα δημητριακά, καθώς δεν περιέχει κανένα από αυτά. Η ταπιόκα περιέχει επίσης πολύ λίγη χοληστερόλη, λίπος ή νάτριο.

ΥΛΙΚΑ:

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

4 φλιτζάνια νερό

3 κουταλιές της σούπας μαργαριτάρια ταπιόκας

1 κουτάκι γάλα καρύδας

3 φλιτζάνια κομμένες ώριμες μπανάνες (plantain ή κανονικές) σε φέτες 1/2

4 φλιτζάνια νερό

Ζάχαρη ή μέλι (στην ποσότητα που σας αρέσει)

αλάτι (για γεύση)

Σουσάμι ψημένο ή/και αλμυρό φιστίκι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Μουλιαστε τις πέρλες σε ζεστό νερό για 20λεπτα. Βάλτε 4 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τα κομμάτια μπανάνας. Στραγγίζουμε τις πέρλες ταπιόκας και ρίχνουμε πάνω κρύο νερο και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήστε το να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή έως ότου οι πέρλες ταπιόκας αποκτήσουν ένα αδιαφανές ημιδιαφανές χρώμα.

Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και το γάλα ή κρέμα καρύδας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να σιγοβράσει.

Προσθέστε αλάτι για γεύση.

Προσθέστε γαρνιτούρες όπως το σουσάμι ή αλμυρό φιστίκι.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε όλα τα υλικά για τη συνταγή αυτή!

Κατηγορίες
Τελευταία νέα
Γκάλερι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *