Bonte Boré (Guinea Conakry) Recipe

Συστατικά:
•300-400 γραμμάρια αποξηραμένου μπακαλιάρου (ή γατόψαρου ή όποιο ψάρι της επιλογής σας)
•2-3 μεγάλα κρεμμύδια
•2 πράσινες πιπεριές
•σκόρδο ή πάστα σκόρδου
•1 καυτερή πιπεριά
•2 κύβοι maggi ή λίγες σταγόνες maggi σε υγρή μορφή
•έλαιο (φοινικέλαιο ή της επιλογής σας)
•αλατοπίπερο
•ρύζι μπασμάτι

Πώς να φτιάξετε το bone bonte:

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα ψάρια σε νερό για περίπου μία ώρα. Κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πράσινες πιπεριές και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα το ψάρι, το νερό, την κόκκινη καυτερή πιπεριά, το maggi, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν «πιεί» το νερό και είναι έτοιμο, το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε τα προϊόντα που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτή και κάθε multi-ethnic συνταγή που σας αρέσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *