Κολοκυθόπιτα από τη Γουινέα…διαφορετική και αλλά απλή!

Ένα από τα πολλά πιάτα που ξεχώρισαν στην 1η επέτειο του καταστήματος μας, ήταν αυτή η νόστιμη συνταγή κολοκυθόπιτας από τους φίλους μας από τη Γουινέα! Να πώς το φτιάξαμε. Τώρα μπορείτε να το κάνετε κι εσείς ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 πορτοκαλί κολοκύθα
  • Γαρίφαλο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 βανίλια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (ή ζάχαρη)
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Λίγο cornflower
  • Φιστίκια
  • Ζύμη κουρού

Βήμα βήμα

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την αλέθουμε στο μπλέντερ.
  2. Βάζουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα να λιώσει, προσθέτουμε την αλεσμένη κολοκύθα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και να μαλακώσει ο πολτός της κολοκύθας.
  3. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Μετά το γάλα και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
    Σε ένα ταψί βάζουμε λάδι ή βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο κουρού.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα και τέλος τα φιστίκια. Ψήνουμε στους 180°-200° για 35-40 λεπτά.

Χρήσιμα Tips:

?? Αντί για κορν φλάουρ χρησιμοποιούμε συχνά ψιλό σιμιγδάλι.
??Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη, χρησιμοποιούμε ζύμη κουρού για ευκολία. Έχουμε δοκιμάσει και σφολιάτα, αλλά είναι πιο βουτυράτη.
??Αντί για ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαχαροκάλαμο ή μέλι ζαχαροκάλαμο
??Οι τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να προσθέσουν ένα κόκκινο μήλο ή/και δύο καρότα εκτός από την κολοκύθα που έχει η παραδοσιακή συνταγή. Το δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

Κατηγορίες
Τελευταία νέα
Γκάλερι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *